Smala varianter som också trendar just nu

Vi börjar med en liten presentation av det multinyttiga Chiafröet som innehåller stora mängder protein, nyttiga mineraler och Kalcium. Fröet är endast en millimeter stort och för att få tillgång till alla nyttigheter så gäller det att tugga fröet ordentligt. Ett riktigt smarrigt recept på Chiafrö är Chiapuddingen, Chiafröna sväller nämligen när man blandar dem med vätska och bildar då en pudding. Det finns en mängd olika recept på Chiapuddingar men min personliga favorit är att blanda Chiafrön med mandelmjölk och en tesked vaniljpulver, låt blandningen stå över natten och servera sedan med hallon eller något annat smarrigt bär. Mums! En bonus är att puddingen är väldigt mättande och kan med fördel serveras till frukost och ger dig därmed den bästa starten på dagen.

Kvargen har blivit riktigt populär bland framförallt träningsfolket och för dem som vill gå ner i vikt, anledningen är att kvarg är otroligt proteinrikt och mättar därför väldigt bra. Kvargen innehåller också stora mängder fosfat och kalcium som bland annat stärker benen i kroppen. För att kvarg ska ses som hälsosam så ska man välja den som inte är smaksatt utan au naturelle. I stället så kan man själv tillsätta lite vaniljpulver, färska bär och lite nötter. Då har man ett riktigt god och smarrig frukost eller mellanmål som man står sig väldigt länge på. Kvarg kan också vara en ingrediens i mat och serveras som ett nyttigare val i såser eller efterrätter.

Kokosolja som under många år hade ett oförtjänt rykte som ett mättat fett som lagrades i kroppen. Så är inte fallet alls utan det unika för kokosoljan är att den inte lagras i kroppen som fett utan den omvandlas istället till energi i cellerna och detta vet man motverkar både hjärtbesvär och högt blodtryck.  Den har också visat sig vara utmärkt för människor som vill gå ner i vikt eftersom energin från kokosoljan förbränns i stället för att lagras som fett i kroppen. Kokosoljan är väldigt bra att använda i matlagningen eftersom den oxiderar först vid 180 grader och passar då perfekt vid stekning detta beror på den stora mängd mättade fettsyror som finns i kokosoljan. Men hälsoeffekterna slutar inte där då oljan också har visat sig vara virus och bakteriehämmande samt även lindra vid solsveda och fotsvamp. Kort och gott kan man säga att kokosoljan passar lika bra i medicinskåpet som i köksskåpet och är en riktig superprodukt att ha hemma.

Privacy Policy